6 nebezpečí, která číhají na vaše pejsky ve městě

Město není divočina, ale to neznamená, že jde o bezpečné místo. Naopak, na malého pejska v něm číhá několik nástrah, na které je dobré si dávat pozor.

 

nugo-taska-ve-meste 

 

1. Auta

Pozor na auta. Pozor na auta. Pozor na auta. Ano, píšeme to třikrát, protože je to nutné. I velký pes je pro mnoho řidičů sotva postřehnutelný. Malá plemena jsou pak v dopravním zmatku neviditelná. Nenechte svého pejska vběhnout do silnice.

 

A velký pozor dávejte také na přechodech pro chodce. Řidič může vidět vás, zatímco vašeho pejska, běžícího metr před vámi, si ani nevšimne. Tahle věc se stala osudnou už tolika psům... Neopakujte tuhle chybu!

 

2. Tramvaj

Ani z tramvaje není moc vidět pod kola. Tramvaj navíc špatně brzdí. A má přednost i na přechodu pro chodce!

A bacha, nejen jedoucí tramvaj je nebezpečná. Nenechte psa vběhnout mezi dva vozy na zastávce. Ani na chvilku.

 

tramvaj

 

3. Eskalátory

Psí tlapky jsou na tomto mučícím nástroji neustále v ohrožení - proti lidské noze, na kterou je eskalátor stavěný, jsou opravdu malé.

 eskalatory-problem-pro-psy-nugo

Ostražitost je třeba po celou dobu, kdy jedete. Nebezpečné škvíry jsou na obou stranách schodů. A pak je tady mlýnek na maso v místě, kde schody mizí pod podlahou.

 

4. Metro

Je sice jenom v Praze, ale možná o to více je třeba na něj myslet, když sem zavítáte po delší době. Na malé psy tu číhá mnoho pastí: kromě výše zmíněných eskalátorů je to temná propast, kterou tvoří mezera mezi soupravou a nástupištěm. Pro drobného pejska je jako past na mamuty!

 

5. Mnoho lidí

Město je plné lidí. A obzvlášť některá přeplněná místa (obchodní domy, náměstí a rušné ulice) jsou pro malé citlivé psy peklem.

 

Přehršel pachů, pohybu, ohlušující rámus, nohy cizích lidí klapající o dlažbu nebezpečně blízko. Pro vašeho miláčka to může být velmi stresující a nepříjemná zkušenost i když se mu podaří místem projít bez šlápnutí na packu.

 

lide

 

6. Mnoho psů

Město obývají nejen lidé, ale také jejich psi. Nemůžete je všechny znát, nevíte, co udělají, a rozhodně nemůžete věřit ujišťování jejich majitelů, že “on je hodnej, on nic nedělá”.

Před neznámým psem je zkrátka dobré mít se na pozoru. Pro svého pejska jste zárukou bezpečí vy, chovejte se podle toho.

 

 

Jak se s městskými nástrahami vypořádat?

Riziku se vyhnete nejlépe tím, že jej budete předvídat. Nebezpečným místům se v ideálních případech vyhýbejte nebo je navštěvujte bez psa. Ale protože “ideální případy” jsou v realitě velmi vzácné, vyřešte riziková místa co nejjednodušeji - pejska vezměte do náruče a poponeste ho.

nugo-taska-s-pamlskovnikem-zelena-ruzova

 

A úplně nejlíp uděláte, když ho bezpečně schováte do NUGO tašky - tu neupustíte, ani vám z ní váš miláček vyplašeně nevyskočí. Tašku můžete mít vždy s a všude sebou. Složená se vejde do kabelky.

koupit-nugo-tasku