Na výlet s malým psem? Nezapomeňte s sebou vzít tyhle věci

Chodíte rádi na výlety? To je dobře, protože většina psů je přímo zbožňuje! Sepsali jsme pro vás pár tipů na výbavu, aby výlet dopadl co nejlépe pro pejska i pro vás.

 

Miska na pití a láhev s vodou

Pitný režim nikdy nepodceňujte. V horku ani v zimě. Pes musí mít vždy co pít.

 

 Pamlsky

Jako odměna, univerzální “přivolávač” a pro rychlé doplnění energie

 

 Taška na psa

I když na výlet se vyráží s cílem chodit, není od věci mít s sebou tašku, do které psa schováte třeba během výstupu na rozhlednu, přechodu exponované skály nad řekou nebo prostě ve chvíli, kdy vašemu pejskovi docházejí síly.

 

na-houbach-nugo

koupit-nugo-tasku

 

 Hadřík na packy

Nějaký hadřík nebo kus starého ručníku se vám určitě bude hodit. Třeba při zpáteční cestě, při které by zablácené packy vašeho miláčka mohly ušpinit sedačky vašeho auta nebo vlakového kupé. A nebo vás samotné.

 

 Vodítko

Jak vás vůbec mohlo napadnout vyrážet na výlet bez vodítka? Styďte se! Jsou místa, kde pes bez vodítka nesmí. A pak jsou také místa, kde byste psa bez vodítka mít nechtěli.

(Samozřejmě víme, že žádný správný pejskař by bez vodítka ven nevyrazil, tuhle položku jsme sem dali jen jako chyták!)

 

 Něco teplého “na sebe”

Svého psa znáte nejlépe vy sami. Myslete proto na to, že malí pejsci mohou v chladném počasí potřebovat obleček. A nemusí být ani velká zima, stačí, když budou unavení po delším pochodu.

K zahřátí vašeho pejska na výletech můžete využít také NUGO tašku s vnitřním kožíškem. Poslouží i v opravdu chladných dnech.

 

nugo-na-vylete

 

 Hračky na zkrácení dlouhé chvíle

Nějakou drobnost byste u sebe mít mohli. Něco, co nezabere hodně místa a co váš pejsek ocení, až se začne kousat nudou při čekání na vlak.

 

 Pelíšek na vícedenní cesty

Jedete na vícedenní cestu? Myslete na to, že váš pejsek bude spát v neznámém prostředí a třeba se mu bude lépe usínat v něčem, co důvěrně zná.

Pokud nemáte cestovní pelíšek, nevadí. NUGO taška s vnitřním kožíškem poslouží i tomuto účelu.

 

lily-na-dece-pamlskovnik-pelisek-nugo

 

 Jídlo na delší túry

Když se chystáte být aktivní celý den, nestačí vzít pejskovi dva tři pamlsky. Hodí se vzít s sebou také něco vydatnějšího.

 

Pokud jedete na více dní, odměřte si dost psího žrádla. Netroškařte, je lepší mít trochu jídla navíc, než nechat pejska o hladu!