Zjednodušte si život s malým hendikepovaným pejskem. Vozík AnyoneGo a další pomůcky vám pomohou

I pejsci s fyzickými problémy mohou mít šťastný život! Díky vozíčkům pro hendikepované psy AnyoneGo, taškám Nugo a dalším pomůckám je jednoduché je zapojit do aktivního života rodiny. 

Když si poprvé přivedeme domů malé štěňátko - ať už je to čivava, jorkšír nebo pouliční mini směska - představujeme si jen ty šťastné prosluněné okamžiky, které spolu zažijeme. Ty určitě přijdou! Ne všichni pejsci prožijí život bez problémů. Někteří mají tu smůlu, že se kvůli nehodě, úrazu nebo genetickým predispozicím musí potýkat s hendikepem. 

Většina rodin těchto chlupáčů dělá vše pro to, aby se o ně co nejlépe postarali. Pokud jste se s takovým pejskem setkali, víte, že život s fyzickým hendikepem neznamená dny plné utrpení. Pokud pejska nic nebolí a může se účastnit rodinného života, je šťastný!  

Adaptovat se na limity a nové potřeby postiženého chlupáče není vždy jednoduché, a proto přinášíme seznam pomůcek, které vám ulehčí život s malým postiženým pejskem. 

 

Vozík pro hendikepované psy AnyoneGo

 nano_anyonego_dog_wheelchair_03-1536x1024

Podobně jako my, AnyoneGo vytváří unikátní designové a praktické produkty pro pejsky. Jde hlavně o vozíky a jiné pohybové pomůcky pro postižené psy. Vozík je vyráběn na míru každému pejskovi, má anatomicky tvarované sedlo a je nastavitelný tak, aby danému pejskovi perfektně seděl. 

Má odnímatelnou nožní opěrku, takže může sloužit i jako podpůrné chodítko třeba pro staré psy nebo při rehabilitaci. Pyšní se také unikátní konstrukcí hrudní části, díky které se váha zadní části pejska rovnoměrně rozloží a vozík je extrémně pohodlný. 

Je vyroben 3D tiskem z materiálů a zdravotně nezávadných materiálů, které se snadno udržují. Díky technologii výroby si majitel hendikepovaného pejska může zvolit barvu vozíku i originální personifikaci. 

Vozíky pro hendikepované pejsky AnoyneGo nevypadají jako děsivé kovové monstrum upozorňující, že je s pejskem něco špatně, ale jako moderní designové závodničky. Psi i páníčci se tak na procházkách místo lítostivých pohledů dočkají úsměvů a nadšené kolemjdoucích. 

Ve vozících AnyoneGo jezdí už desítky psů po České republice i na Slovensku a firma se připravuje nabídnout svoje pomůcky i postiženým pejskům v zahraničí - proto připravila i anglickou verzi webu!

 

Jeden takový vyrobili třeba pro čivaví slečnu Zoe, která se nešťastně připletla pod kola auta a přišla o zadní nožky.
Ve své závodničce spokojeně pobíhá i jezevčík Buddy, který díky němu může zase jezdit na procházky ke svým kamarádkám kozám.
A pomocí dobrůtkové motivace se se svým vozíkem sžila i malinká Jitka, která si poranila páteř při pádu ze stolu.

 vozik_pro_psa_anyonego_nano_zoe_01-1536x864Zoe

Nugo taška

Kddyž jsme vymýšleli naši tašku, přemýšleli jsme hlavně nad zdravými pejsky a fenkami malých plemen. A jsme moc rádi, že se ukazuje, že Nugo tašky jsou skvělou pomůckou i pro majitele hendikepovaných pejsků. Ne všude je totiž vhodné brát vozíček. Proto hlavně rodiny malých postižených pejsků ocení možnost strčit svého chlupáče do bezpečné pohodlné tašky, ve které se jejich miláček cítí v pohodě jako v náručí. A to nám jde! 

nugo-tasky-pro-male-pejsky-pomeranian

 

Plenky a inkontinenční kalhotky nebo vymačkávací podložka

Pro některé pejsky hendikep znamená i změnu ve vyprazdňování. Podle typu problému může být chlupáč inkontinení, nebo naopak bude potřebovat s vyprazdňováním pomoci. V prvním případě můžete pořídit obyčejné dětské plenky nebo i speciální inkontinenční kalhotky, které se o problém postarají. 

V druhém případě vám veterinář ukáže, jak pejskovi pomoci s vyprazdňováním. Není to nic těžkého ani časové náročného a vymačkávací podložka pro vás bude skvělým pomocníkem.

 

Látkový závěs

Závěsy, díky kterým je jednodušší pejska poponést nebo si ho přizvednout při koupání jsou nejlepší hlavně pro větší psy, ale poslouží vám i pokud máte doma menší plemeno. Hlavně při rehabilitaci po úrazu, kdy se pejsek učí znovu chodit a jeho svaly ještě nejsou tak silné, pomůže právě tento závěs.