V mokru a zimě pečujte o tlapky malých psů

Myslete na tlapky svých pejsků. Někdy totiž dostávají docela zabrat. Hlavně v zimě nebo po dešti. Hodí se mít s sebou něco, čím svému čtyřnohému příteli urousané tlapky utřete do sucha.

Do plískanic bez hadříku nelez

Když jdete se psem na procházku a venku se žení všichni čerti, musíte počítat s tím, že se pejsek trochu urousá. A nezřídka se urousá i trochu víc, jak asi víte sami nejlíp.

Psi pak mají tlapky mokré a špinavé. To může být dost nepříjemné, pokud chcete vzít pejska do náručí, do auta nebo do tašky.

Ale nejde jen o to, že se něco zašpiní. Menší psi si při pobíhání v mokru lehce namočí také bříško, což už může výrazně ovlivnit jejich tepelný komfort.

U malých psích plemen to může znamenat problém. Představte si, že pejska vložíte do teplé tašky (třeba NUGO tašky s kožíškem), kde by se měl zahřát, ale on si ji namočí a bude mu v ní celou dobu zima...

 nugo-taska-zima-modra

Hadřík, žíňka, nebo packočistič

Pro takové situace je vhodné nosit s sebou kus hadříku, abyste pejska mohli rychle utřít. Nejlíp se na to asi hodí žíňka, kterou běžně používáme při koupání. Snadno si ji navlečeme na ruku, díky čemuž dobře uchopíme psí tlapku a dostatečně ji otřeme.

Z tvaru žíňky jsme vycházeli při vymýšlení našeho packočističe - speciálního hadříku přímo určeného pro péči o malé pejsky. I packočistič se dá navléct na ruku, navíc je vyrobený z vysoce savé 100% bavlny. Takže pokud si nechcete ničit vlastní žínky a pro svého pejska chcete něco kvalitního a hezkého, packočistič je vám k službám. :-)

V zimě pozor na sůl!

Nejhorší chvíle zahřívají psí tlapky v zimních městech, tam, kde se hojně rozšířilo solení chodníků a silnic. Sůl je agresivní a psí tlapky může doslova rozežírat, takže je opravdu třeba o ně pozorně pečovat.

Kromě toho, že pejska při procházce pravidelně utíráte, je dobré mu tlapky po návratu domů opláchnout vodou. A poté dobře vysušit (na což se skvěle hodí náš packočistič v roli psího ručníku).

Další formou ochrany proti soli je kosmetická vazelína, kterou psovi tlapky namažete. Vytvoří na packách ochranný film, který je chrání před solí a mrazem. Vazelínu seženete v každé drogerii za pár korun, takže vyzkoušení tohoto receptu vás rozhodně nezruinuje.

nugo-zimni-taska