Pes má své nohy, proč ho nosit v tašce? Pár pádných důvodů se najde

Nosit psa v tašce může někomu připadat jako nesmysl, rozmazlování a snobárna. Pes se přece nepotřebuje nosit, říkají někteří. Jenže tašky pro psy tady nejsou od toho, abyste v nich své pejsky nosili pořád. Jsou určené pro okamžiky, kdy je lepší, když máte pejska u sebe. A že takových situací není zrovna málo…

 

Eskalátory

Na jezdící schody narazíte stále častěji. A nemusíte za nimi cestovat do pražského metra. Prakticky každé obchodní centrum jich pár má. A pak jsou tady ještě podzemní parkoviště nebo některé podchody.

Majitelé malých psů nemají jinou možnost, než vzít svého parťáka do rukou. A pokud ty ruce nemáte úplně volné a když je těch eskalátorů víc, pak vám taška skutečně přijde vhod.

 

eskalatory-problem-pro-psy-nugo 

Ilustrační foto: iDNES.cz

Cestování hromadnou dopravou, metrem, vlakem, autobusem

Dopravní podniky a další přepravci jsou na cestování se psem opatrní. Na delších trasách někdy vysloveně vyžadují tašku. A chovatelé psů by měli tyto pokyny respektovat – během cesty se přece jen může přihodit ledacos.

 

Malý pes, cestující na podlaze, může snadno skončit pod něčí nohou, případně se snadno zaběhne na druhý konec vagonu. Pokud peska vezete v ruce nebo na klíně, může vám spadnout nebo vyskočit. Tlačenice při výstupu nebo nástupu (či dokonce přestupech v metru) jsou pak pro malé psy někdy vysloveně nebezpečné. S taškou je to všechno přece jen mnohem jednodušší.

 

nastup-do-vlaku-bez-nuga

Autor: DENÍK/Pavel Moš 

koupit-nugo-tasku

Zákaz vstupu se psem – s taškou ho někdy překonáte

Určitě to znáte. Jsou místa, kde psy neradi vidí. Typickým příkladem jsou třeba některé obchody, hrady, zámky nebo zoologické zahrady, kde by pobíhající psi mohly stresovat zvířata.

Taška pro psa se v tuto chvíli stává chytrou pomůckou, díky které svého psa změníte v „zavazadlo“. Nefunguje to pokaždé, ale poměrně často se pokladní, hlídači v ZOO nebo kasteláni na hradech s tímto řešením spokojí a vás nechají jít. Více o výletech s Nugou taškou se dozvíte zde.

zamek-rohozec-nugobozkovske-jeskyne-nugo-taska

 

Na rozhlednu!

Na hůře přístupná místa, jakými jsou třeba různé vyhlídky nebo rozhledny, se někteří malí psi nedostanou, případně jim v některých situacích hrozí pád. Řešením je nechat psa přivázaného dole – a pak si místo vyhlídky po krajině užívat jeho opuštěného štěkotu…

Tašky pro psy vás od tohoto kompromisu ochrání. A váš pejsek si užije parádní rozhled, kterého se mu kvůli jeho výšce moc často nedostává.

rozhledna-milir-no-problem