Musí mít taška pro psy pevné dno? A je taška bez pevného dna pro pejsky škodlivá? Odpověď vás uklidní

Mezi chovateli psů panuje přesvědčení, že taška bez pevného dna není pro pejsky vhodná. Někteří dokonce tvrdí, že měkké dno je nebezpečné, protože pejskům křiví páteř. Není to pravda.

Naše NUGO taška nemá pevné dno. Od počátku vývoje to byl náš záměr. Měkká taška má totiž řadu výhod, třeba to, že její těžiště je blízko vašeho těla dobře se proto nosí.  Ovšem nejdůležitější pro nás bylo vymyslet takovou tašku, která by co nejlépe vyhovovala samotným pasažérům, tedy vašim pejskům malých plemen.

V tašce bez pevného dna se vás pejsek neustále dotýká, je s vámi v těsném kontaktu. Pocit blízkosti je pro něj důležitý a cítí se dobře, v bezpečí, nic mu v té chvíli nechybí.

 

 nugo-taska-bez-pevneho-dna

 

Taška bez pevného dna jako nebezpečí? Pověra

Už během vymýšlení NUGO tašky jsme naráželi na rozšířenou víru, že taška pro psy musí mít tvrdé dno. Pes by měl být na rovné podložce, protože měkké dno je škodlivé. Prý poškozuje páteř, stěny tašky prý pejska tlačí a tak dále a tak podobně.

Tyhle nářky se nám moc nezdály. Naše čivava Lily si prototypy NUGO tašky (všechny s měkkým dnem) velmi užívala a nikdy si nestěžovala. Ale přece jen jsme chtěli mít jistotu, že pejskům neuškodíme.

Vydali jsme se tedy k veterináři. Jen se usmál a uklidnil nás, že výše uvedená nebezpečí nejsou reálná. „NUGO taška pejsky rozhodně nijak nepoškozuje,“ potvrdil nám. „Naopak musím pochválit, jak je postaráno o psychický komfort pejska – v tašce cítí blízkost páníčka je hezky v klidu.“

Fizioterapeutka Stephanie Kašparová k tašce bez pevného dna řekla: "V případě občasného používání pejskovi nic nehrozí. U krátkodobého a občasného používání tašky, pevné dno dle mého názoru není nutností."

 veterinar-nugo

Všeho s mírou – pes má více běhat než se nosit

Tašky pro psy s měkkým dnem zkrátka nepředstavují pro psy žádné nebezpečí. Je ale třeba myslet na to, že v žádné tašce (ať už má dno jakékoli) by pes neměl být neúměrně dlouho. „Pes má více běhat, než se nosit po taškách, Na to by měli chovatelé myslet především,“ uzavírá debatu pan veterinář.

 

Stále nejste přesvědčeni? Přečtěte si článek 10 důvodů Nugo tašky oproti běžným taškám pro psy.